Burse - Fonduri mutuale

Prima listare cu acţiuni din 2023: Millenium Insurance Broker intră la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti cu o capitalizare de 28 mil. lei şi la un preţ mai mare cu 12,5% faţă de cel din plasament

Prima listare cu acţiuni din 2023: Millenium Insurance...

Autor: Liviu Popescu

27.02.2023, 12:44 1292

Millenium Insurance Broker (simbol bursier MIB), companie de brokeraj în asigurări cu grupul Autonom în acţionariat (31,75%), a început tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti pe 27 februarie 2023 în urma plasamentului privat derulat în toamna anului 2022 prin care compania a atras 4,2 mil. lei de la investitori. 

La ora redactării acestei ştiri acţiunile MIB se tranzacţionează la 13,5 lei, în creştere cu 12,5% faţă de preţul din plasamentul privat, pe tranzacţii de 32.000 de lei, arată datele agregate de ZF din platformele brokerilor. Capitalizarea companiei ajunge la 28 mil. lei. Astfel prima listare cu acţiunie din 2023 de la BVB este un succes dat fiind preţul mai mare faţă de plasamentul privat.

În anul 2022 compania a avut o cifră de afaceri de 49 de milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul 2021. Profitul net aferent anului 2022 este de 2,5 mil. lei în creştere cu aproximativ 31% faţă de profitul net aferent anului 2021 în valoare de 1,9 mil. lei. 

„Începând de astăzi avem la bursă acţiunile companiei Millenium Insurance Broker, prima companie care se listează pe piaţă AeRO a BVB în acest an. Listarea companiei creşte reprezentativitatea sectorului de servicii financiare prezent la Bursa de Valori Bucureşti dar şi opţiunile de diversificare a portofoliilor pentru investitori. Dorim mult succes echipei Milenium Insurance Broker şi ne bucurăm că au găsit pe piaţa de capital resursele necesare pentru dezvoltarea afacerii lor”, spune Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Prin operaţiunea de majorare de capital, compania a emis şi a vândut către 42 de investitori, dintre care 32 persoane juridice şi 10 persoane fizice un număr de 347.587 acţiuni noi ordinare. În cadrul plasamentului privat au fost subscrise un număr de 601.295 acţiuni ordinare cu o valoare nominală de 0,28 lei/acţiune. Preţul de subscriere în cadrul ofertei a fost de 12 lei/acţiune, potrivit BVB.

“Suntem încântaţi să mărcăm începutul unei noi etape de creştere pentru Millenium Insurance Broker (MIB) prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Realizarea primului plasament privat în vederea atragerii de capital pentru dezvoltare şi listarea pe piaţa AeRO a BVB de astăzi reprezintă două momente importante pentru noi care ne arată sănătatea deciziilor luate de-a lungul timpului şi că am construit o companie solidă, respectată şi cunoscută. Le mulţumim investitorilor şi partenerilor pentru încrederea acordata planurilor noastre ambiţioase de dezvoltare. Ne dorim să asiguram optim nevoile de protecţie ale romanilor şi a firmelor romaneşti, precum şi să onorăm aşteptările partenerilor şi a investitorilor noştri.”, spune Ştefan Prigoreanu, CEO MIB.

Millenium Insurance Broker a fost fondată în anul 1997. Compania oferă servicii de brokeraj în asigurări precum RCA, CASCO, asigurări de locuinţă, asigurări de viaţă, asigurări de sănătate, asigurări de mijloace de transport. 

Compania beneficiază de reprezentare la nivel naţional prin reţeaua de 130 de francize şi are o prezentă naţională dezvoltată la nivelul unui număr de 79 de localităţi din 35 de judeţe. 

Cota de piaţă a companiei la finalul lunii septembrie era de 2,40%, ocupând locul 9 în topul brokerilor de asigurări de pe piaţă.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO