Burse - Fonduri mutuale

Prima mare companie de la bursa de la Bucureşti care are aprobarea acţionarilor pentru dividende: randament de 6% pentru Romgaz. Data plăţii, 22 iulie 2020

Prima mare companie de la bursa de la Bucureşti care are...

Autor: Liviu Popescu

22.04.2020, 16:37 1158

Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale cu o capitalizare de 10,5 miliarde de lei, este prima mare companie de la bursa românească, adică din rândul celor ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, care are aprobarea acţionarilor pentru remunerarea investitorilor cu o parte din profitul pe 2019.

Astfel acţionarii Romgaz, precum statul român (70%), dar şi administratori de pensii private Pilon II, administratori de fonduri mutuale şi SIF-uri, au decis miercuri ca societate să-şi remunereze inevstitorii cu un dividend de 1,61 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 5,8%.

“Se stabileşte data de 3 iulie 2020, ca data de înregistrare, respectiv data care serveşte la identificarea acţionarilor care urmează a beneficia de dividende sau alte drepturi şi asupra cărora se răsfrâng efectele Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor. Se stabileşte data de 24 iulie 2020, ca data plaţii, pentru plata dividendelor cuvenite acţionarilor”, se arată la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO