Burse - Fonduri mutuale

Prima săptămână bursieră din 2022: de la plus 13% pentru Alro Slatina la minus 4% pentru Romgaz. Indicele BET a început anul în forţă cu noi maxime istorice

Prima săptămână bursieră din 2022: de la plus 13%...

Autor: Liviu Popescu

10.01.2022, 07:22 835

Noi maxime istorice pentru indicele principal BET şi noi recorduri de capitalizare, aprecieri de două cifre pentru unele companii, una chiar din BET, şi tranzacţii sporite faţă de zilele obişnuite pentru AeRO: aşa a arătat prima săptămână din 2022 la Bursa de Valori Bucureşti.

Cu 0,7% s-a apre­ciat indicele prin­cipal BET pe parcursul primei săptă­mâni din 2022, fiind chiar şi la un maxim istoric de 13.187 de puncte în şedinţa din 5 ianuarie, într-un climat de început de an cu volatilitate şi scăderi pe unele burse externe ca urmare a unei minute sur­prin­zătoare a FED. Spre com­paraţie, DAX a stagnat, CAC40 plus 0,5%, FTSE plus 1,1%.

Astfel Bursa de Valori Bucureşti pare a se fi încadrat în peisajul extern volatil, determinat în mare parte de faptul că cea mai puternică bancă la nivel mondial ar putea majora mai devreme dobânzile decât se preconiza iniţial. Au fost chiar şi companii cu creşteri de două cifre pe parcursul primei săptămâni din 2021, una fiind chiar din BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO