Burse - Fonduri mutuale

Prima zi cu discount 3% la Digi: doar 70.000 de acţiuni subscrise în 35 de ordine

Prima zi cu discount 3% la Digi: doar 70.000 de acţiuni...

Autor: Liviu Popescu

09.05.2017, 00:05 471
Luni, în prima zi cu discount de 3% la acţiunile Digi, au fost subscrise un nu­măr de 70.000 de titluri în 35 de or­dine, iar brokerii din piaţă spun că nu se aşteaptă la modificări substan­ţiale până miercuri şi estimează o sub­scriere pe tranşa de retail ne­ga­ran­tată de 30 de ori faţă de 28 de ori cât este în pre­zent.
 
„Subscrierile de­ru­late în primele zile ale ofertei Digi mă fac să fiu op­timist în ceea ce priveşte succesul altor oferte care ar urma la BVB, iar pe de altă parte arată, din punctul meu de vedere, faptul ca piaţa româ­nescă de capital a atins o etapă su­pe­rioa­ră în dezvol­tarea ei“, spune Lu­cian Isac, şeful companiei de brokeraj Est­invest. Pe tranşa de retail nega­ran­tată au fost alocate spre vânzare un număr de 2,72 milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă că la cele 76,3 mi­lioa­ne de ac­ţiuni subscrise pe această tranşă, supra­subscrierea este de 28 de ori. Practic, pentru fiecare 100 de acţiuni subscrise de retail pe piata POFS (cu alocare pro rata), inves­ti­torii vor obţine trei ac­ţiuni (rotunjirea se face în jos).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO