Burse - Fonduri mutuale

Primăria Capitalei a bătut Electrica cu cea mai mare vânzare de titluri pe Bursă

James Stewart, vicepreşedinte Raiffeisen Bank

Radu Hanga,  director strategie la grupul Banca Transilvania

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF

Sorin Oprescu, primarul general al Bucureştiului

Dana-Mirela Ionescu, director executiv pentru investment banking la Raiffeisen Bank

Nicolae Moroianu, director executiv al BT Securities

James Stewart, vicepreşedinte Raiffeisen Bank Radu Hanga, director strategie la grupul Banca Transilvania Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF Sorin Oprescu, primarul general al Bucureştiului Dana-Mirela Ionescu, director executiv pentru investment banking la Raiffeisen Bank Nicolae Moroianu, director executiv al BT Securities

Autor: Radu Bostan

06.05.2015, 09:30 728

Au fost şi români care au cumpărat obligaţiuni vândute de primărie, deşi suma minimă de intrare a fost de 500.000 de lei.

Listarea obligaţiu­nilor de 2,2 mld. lei (500 mil. euro) ale Primăriei Capitalei înseam­nă pentru bursă spargerea recordului de valoare stabilit vara trecută de oferta Electrica (1,9 mld. lei), dar şi posibilitatea de a atrage noi investitori, plictisiţi de randamentele mici ale titlurilor de stat.

Sala de festivităţi de la etajul 14 al clădirii Bursei din Bucureşti a fost neîncăpătoare ieri pentru mulţimea de bancheri, brokeri, investitori şi jurnalişti veniţi să-l vadă pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu tăind o panglică, ci trăgând de clopoţelul care dă simbolic startul tranzacţionării.

Bondurile de 2,2 miliarde de lei vândute în primă fază de Primărie unor investitori instituţionali au intrat ieri la liber pe piaţa de capital. Este pentru prima oară când Bucureştiul se împrumută printr-o emisiune de obligaţiuni denominată în moneda naţională şi listată pe propria bursă.

„Prin această emisiune, Bucureştiul se alătură fără complexe altor capitale europene, precum Paris, Praga, sau Varşovia, care emit obligaţiuni municipale de asemenea anvergură şi ţinută. Orice investitor mare se uită acum spre România şi îşi dă seama că este o zonă activă care, în contextul geopolitic actual, vibrează ca o mare oportunitate“, a declarat Sorin Oprescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO