Burse - Fonduri mutuale

Prime Transaction: Acţiunile utilităţilor vor fi principalul beneficiar al tiparniţei BCE

Alin Brendea, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Prime Transaction

Alin Brendea, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Prime Transaction

Autor: Ioana Tudor

05.02.2015, 00:06 451
Bursa de la Bucureşti, una dintre cele mai ieftine pieţe de acţiuni din regiune, ar putea deveni mai scumpă odată cu demararea de către Banca Centrală Europeană (BCE) a programului de cumpărare de active finan­ciare. Acţiunile com­paniilor de utilităţi, lichide dar subeva­luate, au şansa să fie principalul bene­ficiar al infuziei de bani.
 
„Prima tendinţă atunci când sunt mai mulţi bani pe piaţă este ca tot ceea ce este subeva­luat să se îndrepte către o valoare co­rectă. Efectul infuziei de bani din partea BCE asupra bursei locale, care a rămas la un nivel de subevaluare evident, ar putea fi atenuarea aces­tei subevaluări”, spune Alin Brendea, direc­torul general adjunct al firmei de bro­keraj Prime Transaction.
 
Pe de altă parte, lichiditatea redusă, una dintre cauzele subevaluării bursei de la Bu­cureşti, ar putea ţine la distanţă investitorii cu aversiune la risc. „O piaţă care nu este lichidă este asociată întotdeauna cu un risc mai mare, ceea ce face ca anumiţi investitori cu un profil de risc mai temperat, care nu caută neapărat randamente mari, ci evoluţii mai fluente, să evite piaţa românească”, a explicat Brendea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO