Burse - Fonduri mutuale

Prime Transaction: Ne deschidem cinci unitati si lansam platforma de tranzactionare noua

Prime Transaction: Ne deschidem cinci unitati si lansam platforma de tranzactionare noua

Alin Brendea, vicepresedinte si director de operatiuni la Prime Transaction

09.03.2007, 19:05 84

Societatea de brokeraj Prime Transaction a obtinut anul trecut un profit net de circa 1,9 milioane de lei (0,54 milioane de euro), la nivelul celui de anul trecut.
Conform reprezentantilor intermediarului, profitul s-a mentinut la acelasi nivel ca urmare a efectuarii unor cheltuieli cu achizitia si mutarea activitatii intr-un nou sediu, respectiv pe seama tendintei de reducere a comisioanelor de pe piata firmelor de brokeraj.
Intermediarul de pe piata de capital mizeaza in acest an pe o extindere agresiva in teritoriu, prin deschiderea de noi sucursale in provincie.
De la cele doua unitati, respectiv la Bucuresti si Galati, de care societatea dispune in acest moment, conducerea Prime Transaction vrea sa ajunga la sapte pana la sfarsitul anului.
"Locatia noilor unitati ce urmeaza sa fie deschise nu este definitivata, insa vom avea in vedere orasele cu pontetial ridicat, ca de exemplu Cluj, Constanta sau Timisoara", a declarat Alin Brendea, vicepresedinte si director de operatiuni la Prime Transaction.
Pentru acest an, conducerea societatii de brokeraj mai are in vedere lansarea unei noi platforme de tranzactionare online.
Cifra de afaceri a Prime Transaction a crescut anul trecut cu circa 60%, pana la 4,4 milioane de lei (1,2 milioane de euro). In 2005, afacerile intermediarului se cifrau la 2,7 milioane de lei (0,78 milioane de euro).
"Afacerile mai mari s-au realizat in principal pe seama cresterii numarului de clienti ai societatii si a pietei in general", spune Alin Brendea.
In 2006, numarul de clienti activi ai firmei de brokeraj a urcat pana la aproximativ 600, cu circa 50% mai mult decat cu un an in urma.
Societatea realizeaza si tranzactii pe cont propriu, in aceste conditii veniturile totale ale firmei urcand pana la circa 5,7 milioane de lei (aproape 1,7 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 60%, de la 3,5 milioane de lei (un milion de euro).
Ca si alti intermediari de pe piata, Prime Transaction studiaza in prezent modalitatile prin care societatea poate sa ofere clientilor proprii servicii de tranzactionare pe pietele externe.
Pentru acest an, conducerea societatii estimeaza o crestere a afacerilor si a profitului cu circa 30-50%.
"Cred ca tendinta de reducere a comisioanelor se va mentine si pe parcursul acestui an, insa oportunitatile de dezvoltare se vor mentine pe piata", este de parere Alin Brendea.
El mai crede ca in acest an sunt sanse sa apara o concurenta mai specilizata pe piata.
La inceputul anului, 30 de societati de servicii de investitii financiare straine, printre care unele de renume, au cerut autorizatii de la Comisia Nationala a Valorlor Mobiliare, pentru a activa pe piata romaneasca. Societatea de brocheraj a intermediat anul trecut tranzactii de 96,7 mil. euro si a ocupat locul 23 in topul brokerilor de la bursa.
Prime Transaction este controlata de Ionel Uleia, directorul general al societatii, care detine 75% din actiuni, un alt actionar important fiind Alin Brendea, cu un pachet de circa 17,7% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO