Burse - Fonduri mutuale

Primele 10 companii de la bursă, profituri de 3,7 mld. lei în şase luni

Primele 10 companii de la bursă, profituri de 3,7 mld....

Autor: Adrian Cojocar

15.08.2013, 21:59 2281

Cele mai profitabile 10 companii de pe bursă au obţinut în primul semestru din acest an profituri cumulate de 3,7 mld. lei (848 mil. euro), sumă care depăşeşte cu 9,1% nivelul câştigurilor realizate în perioada similară a anului trecut.

Două treimi din acest profit au fost obţinute de OMV Petrom (SNP), care şi-a majorat câştigul net la 2,4 mld. lei (543 mil. euro).

Fondul Proprietatea (FP), cea mai populară companie de la bursă, se plasează pe locul doi în topul profiturilor, cu un câştig net de 514,6 mil. lei (117 mil. euro).

„Profiturile în creştere arată că greul ajustării a fost depăşit, economia s-a stabilizat şi companiile pot să demareze proiecte de investiţii. Clar băncile au depăşit cel mai greu moment, iar Petrom continuă să raporteze rezultatele foarte bune. Există perspective pentru o îmbunătăţire a rezultatelor în trimestrele următoare“, spune Andrei Rădulescu, analist la firma de intermediere Broker Cluj.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO