Burse - Fonduri mutuale

Primele declaraţii oficiale de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a celei mai mari IPO al unei companii private. "A venit Moş Crăciun pe piaţa de capital”

Primele declaraţii oficiale de la deschiderea şedinţei...

Autor: Liviu Popescu

21.12.2016, 09:52 1347

"Este un moment istoric. Este recunoaşterea că antreprenorii români vor avea acces la capital.Şi astfel, în loc să fie prada companiilor străine, să fie ei cei care achiziţionează. Sper că s-a spart gheaţa IPO-urilor private", a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB. 

Aproximativ 40 de persoane sunt astăzi în sală la BVB pentru a asista la deschiderea şedintei. 
 
"Pentru piaţa de capital a venit Moş Crăciun. Astăzi a venit şi cadoul Medlife pentru investitori, pentru alţi antreprenori privaţi. Semnalul de astăzi este colosal. Se adaugă un semnal în perspectiva unui an care va aduce pachete ale unor companii de stat. În sfârşit clasa politică a înţeles că nu ai cum să faci ceva transparent decât prin bursă. Este un semnal şi pentru autoritate, care a încercat să se alinieze acestui lux", a declarat Mircea Ursache, Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară. 
 
”Sunt aşteptări diferite atunci când eşti un copil. Suntem fericiţi să fim totuşi parte a acestui copil de 100 de milioane de euro. Noi suntem doar naşii totuşi. Am început parteneriatul nostru în 2009, de care suntem mândri. Acum 4 luni, eu şi Mihai am discutat să ne îndreptăm spre un IPO. Să parcurgi această perioadă în 4 luni este un lucru bun. 3 luni a durat munca de IPO, care a fost un maraton”, a declarat Bill Watson, managing partner V4C. 
 
”Acum 10 ani, când am început discutiile cu familia Marcu, am avut destule luni să îi cunosc bine. Mi-am convins colegii nu numai să finanţăm expansiunea Medlife, dar să participăm şi cu acţiuni. La vremea aceea Medlife era evaluată la 10 mil. dolari. Astăzi are peste 110 mil dolari capitalizare. Este o poveste de succes a unui antreprenor român", a spus Ana Maria Mihaescu, IFC chief residance representative.

"Echipa Medlife a stat zile şi nopti fără întrerupere ca acest proces să aibă loc. Aş vreă să punctez despre Medlife. Este un succes al capitalului românesc. Chintesenta procesului este ca prin vizitele noaste în Europa am vorbit mult despre medicii romani, asistenele românce, şoiferii români. Medlife este o firma romaneasca. A fost curaj V4C de a fi primul private equity să iasă printr-un IPO de o asemenea valoare. Procesul a fost fascinant. Catre antreprenorii romani, daca vor sa fie liberi, cheia este listarea la bursă. Nu uitati că omul cumpară şi povestea", a spus Mihai Marcu, fondator si acţionar Medlife. 

Mişu Negriţoiu, ASF: "Avem o nouă frontieră cu tranzacţia Medlife. Este foarte multă lume de felicitat, este structura ideală de tranzacţie. Piaţa începe să funcţioneze, reaşezăm echilibrele stat privat. Bursa poate să iasă prin road showuri. Consultanţii şi băncile de investiţii trebuie să vadă ţara. Este o dovadă că se poate. Am avut ceva emoţii cu perioada pentru că este la limită, aproape de Crăciun, să faci ceva îndrazneţ. Familia Marcu dovedeşte de fapt că antreprenorii români sunt structura ideală".

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO