Finanţe personale

Primele două luni din 2018 au adus Bursei de la Bucureşti tranzacţii cu 41% mai mari

12 mar 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

În primele două luni din 2018, piaţa de capital de la Bucureşti a fost definită de o lichiditate în creştere, media zilnică de tranzacţionare ajungând la finalul lui februarie la 12,7 mil. euro (în prezent este de 13,25 mil. euro). În compara­ţie, în februarie 2017 valoarea medie zilnică de tranzacţionare era de 9 mil. euro, cu 41% mai puţin faţă de 2018.

Totodată, aprecierea indicelui BET, precum şi noile listări mari întreprinse în ultimele 12 luni, respectiv Digi şi Sphera, au condus la o creştere importantă a capitalizării bursiere a tu­turor celor 87 de emitenţi listaţi la Bucureşti, în ciuda delistării NEPI, companie cu o valoare de piaţă atunci de aproximativ 10 miliarde lei.

Astfel, capitalizarea bursieră totală a pieţei de capital bucureştene a ajuns la finalul lunii februarie 2018 la 182,6 mld lei (39,7 mld. euro), cu aproape 30 miliarde lei mai mult faţă de anul trecut, o componentă importană în această evoluţie fiind şi aprecierea puternică a Erste Bank, cel mai valoros emitent listat la Bucureşti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2018

 
Cuvinte cheie:
BVB
, tranzactii
, capitalizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide