Burse - Fonduri mutuale

Primele zece fonduri deschise de acţiuni, randamente de la 1,7% la 5,4% în ultimul an

Primele zece fonduri deschise de acţiuni, randamente de...

Autor: Tibi Oprea

05.06.2023, 00:07 717

Cele mai performante zece fonduri deschise locale de acţiuni înre­gistrează randamente cuprinse între 1,68% pentru Certinvest BET Index şi 5,43% în cazul BT Maxim în ultimul an, adică între aprilie 2022 şi aprilie 2023, conform datelor agregate de ZF de la Asociaţia Adminis­tratorilor de Fonduri din România (AAF).

Spre comparaţie, indicele BET-BK, de referinţă pentru adminis­tratorii de fonduri şi alţi investitori instituţionali, înregistrează o scădere de 1% în aceeaşi perioadă, iar în primele cinci luni din acest an are un avans de circa 6%, arată datele Bursei de Valori Bucureşti.

De remarcat faptul că randa­men­tele fondurilor de acţiuni reu­şesc să le depăşească pe cele ale fon­durilor de obligaţiuni. Primele zece fonduri deschise locale de obligaţiuni în funcţie de performanţa din ultimele 12 luni au livrat randamente cuprinse între 3,6% şi 6%.

La rândul lor, randamentele fondurilor de obligaţiuni nu acoperă creşterea preţurilor, în contextul în care rata inflaţiei a ajuns la 11,23% în aprilie, în scădere de la 14,53% cu o lună în urmă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO