Burse - Fonduri mutuale

Primul administrator de fonduri de hedging are avizul pentru pariul pe dolari

Dragoş Balaci, directorul general al Atlas AM

Dragoş Balaci, directorul general al Atlas AM

Autor: Roxana Pricop

05.07.2015, 18:25 465

Societatea de administrare Atlas Asset Management a primit acordul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru un nou fond închis de investiţii – Michelangelo. Acesta va fi al şaselea fond închis din portofoliul managerului şi va investi cel mai probabil în acţiuni americane, fiind denominat în dolari, potrivit informaţiilor obţinute anterior de ZF.

La finalul lunii aprilie, Dragoş Balaci, directorul general al Atlas AM, declara pentru ZF că a depus la ASF documentaţia necesară pentru avizarea unui fond închis, care cel mai probabil va fi denominat în dolari şi va investi în acţiuni americane. Pe piaţa locală mai activează doar două fonduri denominate în dolari – Raiffeisen Dollar Plus, fond închis, şi fondul deschis de investiţii OTP Dollar Bond. La finalul lunii aprilie, administratorul a primit avizul ASF pentru un fond închis de investiţii – Alchemist. Acest fond atrage resurse în mod privat de la investitori, iar administratorului nu îi este permis să dea informaţii publice cu privire la investiţiile pe care le face. Managerii de la Atlas AM s-au diferenţiat de restul managerilor independenţi de fonduri prin faptul că au abordat strategii de plasament mai puţin convenţionale în acţiuni, titluri de stat şi valute, motiv pentru care pot fi consideraţi primul administrator de fonduri de hedging.

Mai exact, cei doi conducători ai firmei, Dragoş Balaci şi Liviu Arnăutu, au acumulat ani de experienţă în tranzacţionarea valutelor în calitate de dealeri la bănci, anterior deschiderii propriei societăţi de administrare. Fondul deschis de investiţii Audas Piscator este cel mai performant din piaţă, cu un randament de 27% după primele şase luni. Mare parte din câştig a fost obţinut în primele trei luni ale anului când fondul a pariat inspirat pe aprecierea francului elveţian în raport cu euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO