Burse - Fonduri mutuale

Prin BT Capital Partners, ZebraPay, care operează serviciul SelfPay, vine la bursa de la Bucureşti cu o emisiune de bonduri între 2 şi 3 mil. euro pe o maturitate de trei ani

Prin BT Capital Partners, ZebraPay, care operează...

Autor: Liviu Popescu

03.06.2021, 00:00 494

Compania ZebraPay, operator de automate de plată a facturilor sub brandul SelfPay, pregăteşte o emisiune de obligaţiuni de 2-3 milioane de euro pe care să o vândă investitorilor prin intermediul unui plasament privat inter­me­diat de BT Capital Partners, iar ulterior să o listeze la bursa de la Bucureşti.

Finanţarea are ca obiectiv atragerea de capital pentru dezvoltarea activităţii, potrivit unui do­cu­ment publicat în Monitorul Oficial. Decizia de finanţare prin intermediul pieţei de capital aparţine acţionarului principal al Zebray, respectiv Recasner Limited - înregistrat în Cipru, reprezentat de Adrian Badea – CEO al ZebraPay. „Obliga­ţiunile vor fi rambursabile în termen de minimum 3 ani de la data emiterii. Obligaţiunile vor fi emise ca negarantate“, sunt printre principalii parametri ai plasamentului privat. Dobânda nu este publicată.

ZebraPay a avut în 2020 afaceri de 109 mil. lei, plus 21% faţă de anul precedent, şi un profit net de 4,5 mil. lei, plus 298%, arată datele platformei Confidas. Până în 2018 ZebraPay a furnizat serviciile sub acelaşi nume însă a decis în urma unui proces de rebranding de 350.000 de euro să înlocuiască terminalele de identitate vizuală cu brandul SelfPay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO