Burse - Fonduri mutuale

Prin Paval Holding, proprietarii Dedeman au răscumpărat 1% din Cemacon Cluj de la începutul anului: tranzacţii de 1,4 mil. lei

Prin Paval Holding, proprietarii Dedeman au răscumpărat 1% din Cemacon Cluj de la începutul anului: tranzacţii de 1,4 mil. lei

Autor: Tibi Oprea

♦ Fraţii Pavăl deţin peste 90% din Cemacon prin Dedeman, PIF Industrial şi Paval Holding ♦ Paval Holding are deţineri semnificative la companii listate precum Alro Slatina (23,2%), Vrancart Adjud (17%), Conpet Ploieşti (7,4%), Electrica (5,8%), Transelectrica (5,6%) sau Purcari (5%).

Paval Holding, vehicul de investiţii al fraţilor Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, a achiziţionat de la începutul anului un număr de 4,9 milioane de ac­ţiuni ale producătorului de cără­mizi Cemacon Cluj (simbol bursier CEON), respectiv 1% din numă­rul total de acţiuni, tranzacţii care s-au ridicat la 1,4 mil. lei, potrivit calculelor reali­zate de ZF pe baza unor rapoarte publicate la Bursă.

Cea mai mare parte a tranzacţiilor, respectiv achiziţii de acţiuni în valoare de 1,12 mil. lei, au fost efectuate în luna martie, perioadă în care au început pră­buşirile pe burse pe fondul pandemiei. Preţul mediu la care Paval Holding a cumpărat 3,9 milioane de acţiuni din totalul de 4,9 milioane acţiuni, a fost de 0,283 lei, potrivit calculelor ZF. Spre comparaţie, preţul de tranzacţionare al unei acţiuni din 26 iunie 2020 a fost de 0,32 de lei, adică în urcare cu 13%.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO