Burse - Fonduri mutuale

Prin virarea a 190 mil. lei, statul român îşi majorează deţinerea la Fondul Proprietatea de la 0,1% la 5,96%, devenind unul dintre cei mai mari acţionari

Prin virarea a 190 mil. lei, statul român îşi...

Autor: Liviu Popescu

03.02.2022, 00:00 492

Prin virarea a 190 mil. lei în capitalul social al Fondului Proprietatea, Ministerul Finanţelor şi-a majorat deţinerea de la 0,1% la 5,96% ajungând aşadar la o investiţie directă de aproximativ 780 mil. lei. Astfel, MFP ajunge unul dintre cei mai mari acţionari ai Fondului, fiind sub fondurile americane Silver Point (10,85%) şi NN Group (10%), potrivit datelor ZF din rapoartele FP.

„Am închis astfel un capitol istoric, un demers care până la urmă era aşteptat de toate instituţiile financiare care au caracter de monitorizare, şi aici mă refer şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar şi la celelalte elemente.

În acest moment, Ministerul Finanţelor este acţionar al Fondului Proprietatea şi vom analiza împreună care este evoluţia acestui Fond. Prin perspectiva acestei virări, nu pot să spun decât că valoarea acţiunilor este de 7 ori faţă de valoarea subscrisă şi vărsată”, a spus ministrul Adrian Câciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO