Burse - Fonduri mutuale

„Principala provocare la Albalact odată transferat la cota bursei va fi lichiditatea“

Ioana Tănase, şefa diviziei de corporate finance şi investment banking a BCR

Ioana Tănase, şefa diviziei de corporate finance şi investment banking a BCR

Autor: Roxana Pricop

03.06.2015, 00:05 711
Acţiunile producătorului de lactate Albalact (ALBZ), companie cu o capitalizare de peste 200 milioane de lei, vor intra azi la tranzacţionare pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, după ce timp de aproape 20 de ani au fost cotate pe piaţa RASDAQ.
 
Transferul la cota bursei va scoate acţiunile Albalact din nemeritatul con de umbră, însă investitorii, precum fondurile de investiţii şi cele de pensii private, se aşteaptă şi ca lichiditatea companiei să crească pentru a-şi putea lua expunere pe acest emtient.
 
„Principala provocare la Albalact odată transferat pe piaţa principală a bursei va fi lichiditatea. Interesul investitorilor pentru această companie în viitor va fi alimentat şi de perspectiva unei lichidităţi mai ridicate decât a avut compania pe piaţa RASDAQ. Mă aştept să existe un eveniment de lichiditate, care să crească free-floatul companiei în viitor“, a spus Ioana Tănase, şefa diviziei de corporate finance şi investment banking a BCR, în cadrul unui interviu pentru ZF. BCR a intermediat transferul companiei la cota bursei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO