Burse - Fonduri mutuale

Procesatorul de carne de pui Coco Rico încheie un acord de finanţare de 25 mil. euro cu polonezii de la Credit Value Investments

Procesatorul de carne de pui Coco Rico încheie un acord...

Autor: Liviu Popescu

30.05.2018, 15:56 755

Grupul de companii AAylex, cel mai mare exportator cu capital privat românesc din industria alimentară şi care deţine în portfoliu brandul Coco Rico, a încheiat un acord de finanţare de 25 mil. euro printr-o emisiune de obligaţiuni corporative cu polonezii de la Credit Value Investments, o companie de “private debt”.

Grupul, controlat de antreprenorul Bogdan Stanca, a dezvăluit miercuri şi cifra de afaceri pe 2017: 127 mil. euro (584 mil. lei). Spre comparaţie în 2016 grupul a avut afaceri de 473 mil. lei, potrivit Finanţelor.

“Această tranzacţie marchează un pas decisiv în istoria grupului AAylex, permiţându-ne să intrăm într-o nouă etapă de creştere, care va face posibilă realizarea viziunii strategice de a ne poziţiona ca un producător integrat vertical, lider regional, nu doar naţional, pe piaţa produselor de carne de pui”, spun reprezentanţii AAylex.

Finanţarea provine din fonduri de investiţii, sub managementul partenerului financiar CVI Dom Maklerski din Polonia şi se alătură surselor care au rolul de a furniza flexibilitate şi resursele necesare implementării planului de investiţii şi dezvoltare a grupului pentru următorii doi ani.

În aprilie 2018, într-un interviu pentru ZF, polonezii de la CVI spunea că au au investiţii alocate pentru anul acesta de până la 200 de milioane de euro pentru România. CVI a investit 12 mil. euro la Impact în iulie 2017, 20 mil. euro la One United Properties în noiembrie, iar cea mai recentă tranzacţie – 25 mil. euro la AAylex Group.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO