Burse - Fonduri mutuale

Prodplast ar putea vinde utilajele centrului de producţie a polietilenei

Florin Pogonaru

Florin Pogonaru

Autor: Ioana Tudor

16.12.2014, 00:00 476

Directoratul producătorului de materiale plastice Prodplast Bucureşti (simbol bursier PPL) a primit acordul acţionarilor firmei pentru a hotărî vânzarea utilajelor centrului de producţie polietilenă (PE) până la finele anului viitor. Vânzarea va putea fi decisă „în cazul evoluţiei negative a activităţii centrului de producţie PE, având în vedere că valoarea acestora depăşeşte nivelul de 20% din valoarea activelor imobilizate ale societăţii pentru un exerciţiu financiar, mai puţin creanţele”, potrivit unui comunicat publicat de Prodplast pe site-ul bursei de la Bucureşti. La finele primelor nouă luni, producătorul de materiale plastice avea active imobilizate de 12,3 milioane de lei. În plus, acţionarii au dat undă verde executivilor Prodplast să poată hotărî şi încheia toate contractele necesare realizării unei investiţii de până la un milion de euro, inclusiv prin proiecte europene de finanţare. Investiţiile vizează achiziţia unor echipamente noi de producţie la centrul de producţie PVC.

Prodplast Bucureşti, controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, produce granule PVC şi folie din polietilenă. Compania a încheiat primele nouă luni cu venituri din vânzări de circa 32 mil. lei, în urcare cu 88% comparativ cu intervalul similar de anul trecut. Prodplast a trecut pe pierderi de 1,7 mil. lei sub impactul rezultatelor financiare negative, de la profit net de aproape un milion de lei. Acţiunile PPL s-au tranzacţionat cel mai recent pe 9 decembrie, la preţul de 2,59 lei/unitate, iar la această referinţă firma are o capitalizare de 44,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO