Burse - Fonduri mutuale

Prodplast sistează activitatea de la 1 mai pe perioadă nedeterminată

Prodplast sistează activitatea de la 1 mai pe perioadă nedeterminată

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Ionut Cojocar

02.04.2012, 17:21 908

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), la care acţionari principali sunt Florin Pogonaru şi SIF Oltenia, a anunţat astăzi că intenţionează să-şi întrerupă activitatea începând cu data 1 mai ca urmare a procesului de relocare a activităţii.

"Informăm investitorii că Prodplast va demara un amplu proces de relocare, fapt ce va conduce la imposibilitatea de a mai prelua comenzi, în acest sens, în data de 30.03.2012, fiind notificaţi clienţii societăţii privind întreruperea pe o perioadă nedeterminată a activităţii de producţie, începând cu data de 01.05.2012", se arată într-un comunicat emis de reprezentanţii Prodplast pe bursă.

La baza întreruperii activităţii în vederea relocării stă conflictul apărut între Prodplast şi Prodplast Imobiliare privind contractul de închiriere dintre cele două părţi pentru terenul pe care este amplasată fabrica şi care a expirat recent.

Prodplast a anunţat în urmă cu două săptămâni că este în căutarea unei noi locaţii pentru a-şi desfăşura activitatea după ce Prodplast Imobiliare, firma căreia i-a cedat principalul activ, terenul din centrul Capitalei, în cadrul unei divizări, a decis să nu-i mai prelungească contractul de închiriere pentru respectiva locaţie.

Prodplast vrea să plătească o chirie globală de cel mult 30.000 de euro pe lună şi intenţionează să încheie un nou contract de închiriere pentru o locaţie până la relocarea activităţii din centrul Capitalei.

În 2008 Prodplast s-a divizat, iar în urma operaţiunii s-a desprins din companie o divizie imobiliară, fiind înfiinţată în acest scop firma Prodplast Imobiliare, care a preluat principalul activ de valoare al companiei, respectiv un teren de 4,3 hectare situat în zona Obor din Capitală pe care este situată fabrica.

Este posibil ca Prodplast Imobiliare să intenţioneze să dezvolte un proiect imobiliar pe actuala locaţie a Prodplast şi din acest motiv să nu-i mai fi permis reînnoirea contractului. Proiectul era vehiculat de acţionarii Prodplast încă înainte de divizarea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO