Burse - Fonduri mutuale

Producătorii de medicamente Antibiotice şi Zentiva, listaţi la Bursă, susţin că nu sunt afectaţi de suspendarea exportului paralel de medicamente

Producătorii de medicamente Antibiotice şi Zentiva,...

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2020, 00:05 930

Măsura suspendării timp de şase luni a exportului paralel de medicamente luată joi de Ministerul Sănătăţii nu va avea impact asupra businessului marilor producători locali de medicamente, Antibiotice Iaşi şi Zentiva Bucureşti, companii listate la bursă, medicamentele fabricate în România fiind exceptate de la această măsură.

Ordinul ministerului Sănătăţii a venit în contextul crizei îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, situaţie care a produs o undă de şoc asupra burselor din întreaga lume.

„Este posibil ca unele produse din portofoliul Antibiotice să facă obiectul exportului paralel, însă noi nu avem cunoştinţă de acest lucru. În urma analizelor şi a studiilor de piaţă realizate de instituţii abilitate de analiză a pieţii, se reflectă faptul că produsele marca Antibiotice se regăsesc în consum pe piaţa din România“, au transmis reprezentanţii Antibiotice pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO