Producătorii de medicamente şi-au majorat în linie profiturile în trimestrul al treilea

17 nov 2014 Autor: Ioana Tudor

Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), Biofarm (BIO) şi Zentiva (SCD), cei trei producători de medicamente listaţi la bursa de la Bucureşti, au raportat profituri în urcare în trimestrul al treilea, însă doar Biofarm şi Zentiva şi-au majorat încasările de din vânzări.
 
Cele mai mari câştiguri în trimestrul al treilea au fost marcate de Zentiva, companie controlată de grupul francez Sanofi-Avensis. Societatea a obţinut un profit net de 15,8 milioane de lei, în urcare cu peste 77% faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară a anului trecut. Producătorul de medicamente este în frunte şi la capitolul venituri din producţia vândută, care au urcat cu 27% în intervalul iulie-septembrie, la 111,6 mil. lei.
 
În primele nouă luni, profitul Zentiva a urcat cu peste 15%, la 42,9 mil. lei. Veniturile din vânzări au avansat cu 28%, până la 289,5 mil. lei. Compania a bugetat pentru acest an o creştere cu 8,4% a vânzărilor nete, la 348,5 mil. lei, şi un profit net de 47,8 mil. lei, în urcare cu 18,6% comparativ cu 2013.
 
Zentiva este cel mai mare dintre produ­că­torii de medicamente de pe bursă, cu o ca­pi­ta­lizare de 560,8 mil. lei raportat la ultimul preţ din piaţă al acţiunilor, respectiv 1,345 lei/titlu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.11.2014

 
Cuvinte cheie:
medicamente
, profit
, majorare
, producatori
, zentiva
, biofarm
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide