Burse - Fonduri mutuale

Producătorii de medicamente şi-au majorat în linie profiturile în trimestrul al treilea

Producătorii de medicamente şi-au majorat în linie...

Autor: Ioana Tudor

17.11.2014, 00:05 183
Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), Biofarm (BIO) şi Zentiva (SCD), cei trei producători de medicamente listaţi la bursa de la Bucureşti, au raportat profituri în urcare în trimestrul al treilea, însă doar Biofarm şi Zentiva şi-au majorat încasările de din vânzări.
 
Cele mai mari câştiguri în trimestrul al treilea au fost marcate de Zentiva, companie controlată de grupul francez Sanofi-Avensis. Societatea a obţinut un profit net de 15,8 milioane de lei, în urcare cu peste 77% faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară a anului trecut. Producătorul de medicamente este în frunte şi la capitolul venituri din producţia vândută, care au urcat cu 27% în intervalul iulie-septembrie, la 111,6 mil. lei.
 
În primele nouă luni, profitul Zentiva a urcat cu peste 15%, la 42,9 mil. lei. Veniturile din vânzări au avansat cu 28%, până la 289,5 mil. lei. Compania a bugetat pentru acest an o creştere cu 8,4% a vânzărilor nete, la 348,5 mil. lei, şi un profit net de 47,8 mil. lei, în urcare cu 18,6% comparativ cu 2013.
 
Zentiva este cel mai mare dintre produ­că­torii de medicamente de pe bursă, cu o ca­pi­ta­lizare de 560,8 mil. lei raportat la ultimul preţ din piaţă al acţiunilor, respectiv 1,345 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO