Burse - Fonduri mutuale

Producătorii de stat din industria aeronautică: dependenţi de Apărare, inexistenţi la export

Neculai Banea, director general al producătorului de componente IAR Braşov

Neculai Banea, director general al producătorului de componente IAR Braşov

Autor: Andrei Cîrchelan

23.09.2014, 00:06 413
Producătorii de stat din industria aeronautică listaţi la bursa de la Bucureşti sunt dependenţi la nivel local de bugetul de apărare şi nu pot ieşi la export, însă privaţii reuşesc să rămână profitabili tocmai din vânzările pe pieţe externe, potrivit unor calcule ale ZF bazate pe datele companiilor.
 
„În contextul globalizării industriei mondiale de aviaţie, IAR Braşov se confruntă, pe plan extern, cu o concurenţă acerbă, determinată de prezenţa pe această piaţă a unor concerne puternice, care dictează evoluţia industriei de profil“, a declarat pentru ZF Neculai Banea, director general al produ­cătorului de componente IAR Braşov, adăugând că exporturile au avut o pondere de 17% din totalul vânzărilor în primul trimestru al anului.
 
Contractul cu Helicopters va majora investiţiile
 
Compania a raportat afaceri de 20,9 mi­lioane de lei (4,75 mil. euro) în primele şase luni ale anului, faţă de 8,15 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, însă profitul a scăzut, în perioada analizată, de la 1,9 mil. lei la 1,4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO