Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş anunţă că Valtecia Development, societate care are ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, i-a cerut din nou intrarea în faliment

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab...

Autor: Cristina Bellu

11.01.2022, 11:34 5894

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), aflat în procedura insolvenţei, cu dreptul de administrare păstrat, a anunţat marţi la BVB că Valtecia Development, companie din Târgu-Mureş care are ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, i-a cerut din nou intrarea în faliment.

“Pe fondul refuzului Valtecia Achiziţii de a acorda Romcab dreptul de preempţiune asupra imobilului situat în Tg. Mureş, str Voinicenilor 35, jud. Mureş, Valtecia Development devenind astfel proprietarul imobilului menţionat mai sus, au fost iniţiate demersuri litigioase între cele două entităţi”, precizează anunţul producătorului de cabluri cu fibră optică.

Aceasta este cea de-a cincea cerere de faliment formulată de grupul Valtecia împotriva Romcab, cererile anterioare fiind soluţionate prin respingere de către instanţele de judecată sau care au făcut obiectul unor renunţări din partea Valtecia, transmit reprezentanţii Romcab.

Acţiunile producătorului de cabluri Romcab Târgu-Mureş (MCAB), companie care la începutul anului 2017 intra în insolvenţă la propria solicitare, au revenit pe 4 martie 2021 la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti pe fondul confirmării planului de reorganizare.

Compania, controlată în proporţie de aproape 70,5% de Sadalbari SRL, a anunţat recent că fabricile pe care le deţine au intrat într-o perioadă de revizie capitală, care se va extinde pe parcursul a câteva săptămâni.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO