Burse - Fonduri mutuale

Cemacon Cluj-Napoca construieşte o linie de producţie pentru înveliş ceramic. Investiţie nerambursabilă din Norvegia

Cemacon Cluj-Napoca construieşte o linie de producţie...

Autor: Cristina Bellu

23.06.2021, 13:48 1017

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj Napoca (CEON), companie listată la BVB cu o capitalizare de 250 mil. lei şi controlată majoritar de retailerul de bricolaj Dedeman, anunţă investitorii cu privire la derularea proiectului „Investing in a new, eco-friendly ceramic coating production line”, co-finanţat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2014-2021, conform unui contract încheiat cu Innovation Norway, în calitate de operator de program.

Investiţia totală eligibila în proiect este de 4,2 mil.euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1,9 mil. euro, potrivit unui anunţ publicat de companie pe bursă.

“Obiectivul proiectului constră în cresterea competitivitatii Cemacon prin constructia si punerea in functiune a unei noi linii de productie invelis ceramic, prietenoasa cu mediul. Proiectul prevede constructia unei noi hale precum si achizitionarea si instalarea echipamentelor de ultima generatie necesare celor şase etape de producere a invelisului ceramic, inclusiv a doua stivuitoare electrice”, spun reprezentanţii companiei.

Proiectul este derulat in parteneriat cu International Development Norway, o organizatie norvegiana cu peste 20 de ani de experienta in proiecte de dezvoltare de bune practici in domeniul eco-business.

Producătorul de cărămizi a raportat un profit net de 7,2 milioane de lei în T1/2021, în scădere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, când rezultatul net era de 10,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO