Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de carton ondulat Vrancart, cu fraţii Pavăl de la Dedeman în acţionariat, cheamă acţionarii pentru distribuirea de dividende cu un randament potenţial de 6% şi majorarea capitalului social cu 49 mil. lei

Producătorul de carton ondulat Vrancart, cu fraţii...

Autor: Eduard Ivanovici

21.03.2023, 11:13 9242

Vrancart Adjud (VNC), producător de carton ondulat unde fraţii Pavăl de la Dedeman deţin 17,2% din acţiuni, plănuieşte să distribuie dividende de 12 milioane de lei din profitul aferent anului trecut, reiese din convocatorul prezent la Bursa de Valori Bucureşti.

Decizia va fi supusă la vot în timpul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor de la sfârşitul lunii aprilie. Pe ordinea de zi propusă de Consiliul de Administraţie este inclusă distribuirea unui dividend brut de 0,01 lei pe acţiune, ceea ce implică un randament de circa 6%, bazat pe preţul actual de tranzacţionare – 0,168 lei pe unitate.

Data propusă de înregistrare este pe 13 septembrie, iar ziua de 12 septembrie reprezintă termenul ex-date. Plata propriu-zisă a dividendelor s-ar realiza pe 3 octombrie.

Tot la finele lunii aprilie, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor se va vota majorarea capitalului social al companiei cu circa 49 milioane de lei, de la 120,34 milioane la 169,2 milioane de lei. Operaţiunea s-ar realiza prin emiterea unui număr de 488,4 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare.

Fiecare deţinător de drepturi de preferinţă va avea dreptul să subscrie, cu drept de preempţiune, proporţional cu numărul de drepturi de preferinţă deţinute, un număr de acţiuni noi calculat conform formulei: drepturi deţinute x rata de subscriere, cu rotunjire la întregul inferior.

„Numărul drepturilor de preferinţă va fi egal cu numărul acţiunilor emise de societate, înregistrate in Registrul Acţionarilor Societăţii ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare de 18 mai 2023; fiecărui acţionar înregistrat în Registrul Acţionarilor Societăţii ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare îi va fi alocat un număr de drepturi de preferinţă egal cu numărul acţiunilor deţinute”, se arată în convocator.

Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a companiei prin extinderea capacitaţilor de producţie la fabricile de hârtie igienică, carton şi ambalaje, retehnologizarea acestora, cat şi angrenarea de noi proiecte, în acord cu planul general de dezvoltare a Vrancart, scriu reprezentanţii societăţii.

Acţiunile VNC sunt pe plus cu 10% anul acesta, pe un rulaj de 245.000 de lei. Grupul este evaluat la 202,2 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO