Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de aeronave Aerostar Bacău, parc fotovoltaic de 700 de panouri. Investiţie de 3 mil. euro

Producătorul de aeronave Aerostar Bacău, parc...

Autor: Eduard Ivanovici

23.12.2022, 14:44 733

Aerostar Bacău (simbol bursier ARS), companie ce activează în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, a anunţat realizarea unui investiţii de trei milioane de euro, din surse proprii, constând în securizarea energiei prin implementarea unui parc fotovoltaic.

Format din peste 7.000 de panouri amplasate pe acoperişul clădirilor deţinute de Aerostar, proiectul are o putere instalată de 3 MW, reiese dintr-un raport prezent la Bursa de Valori Bucureşti

„Aerostar investeşte pentru obiective durabile care să contribuie la  reducerea efectelor de încălzire globală şi la obţinerea neutralizării climatice. Astfel, în anul 2022, Aerostar a dus la îndeplinirea obiectivului ce contribuie la  creşterea sustenabilităţii şi la reducerea consumului de energie electrică prin implementarea parcului fotovoltaic, pentru a beneficia de energie verde din sursa proprie”, conform documentului.

Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 317 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2021. Peste 70% din sumă vine din serviciile de pe pieţele externe. Profitul net din ianuarie-septembrie 2022 a fost de 73,9 milioane de lei, plus 53%, conform raportului trimestrial al societăţii.

Acţiunile ARS s-au depreciat cu 5,5% anul acesta, pe tranzacţii de aproape două milioane de lei. Deţinută în proporţie de 71,5% de IAROM Bucureşti şi 15,2% de Evergent Investments (EVER), compania are o capitalizare de 1,2 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO