Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de aeronave IAR Brasov şi-a majorat afacerile cu 21% anul trecut, dar profitul a scăzut uşor

Producătorul de aeronave IAR Brasov şi-a majorat...
16.02.2018, 00:00 418

Producătorul de aeronave IAR Braşov a înregistrat anul trecut afaceri de 185 milioane lei, în creştere cu 21%, şi un profit de 11 milioane lei, în scădere de la 12,2 milioane lei în 2016, potrivit raportului financiar preliminar. Profitul din exploatare s-a majorat la 16,4 milioane lei, faţă de 15,7 milioane lei în 2016. Cheltuielile cu personalul s-au cifrat anul trecut la 24 milioane lei, faţă de 20 milioane lei în 2016. 

Compania a semnat anul trecut un acord de parteneriat cu Airbus Helicopters pentru încă zece ani, urmând ca la Braşov să fie produse elicoptere multirole H215M. Conform acordului, IAR va acţiona drept contractant principal pentru toate comenzile viitoare de H215M care ar putea fi plasate de către MApN. Airbus are o unitate la Ghimbav Braşov unde repară elicopterele Puma.

IAR Braşov este o companie de stat, lider naţional în domeniul aeronauticii, specializată în producerea şi mentenanţa elicopterelor. Compania oferă pentru armata română şi clienţii internaţionali servicii diversificate precum mentenanţă, reparaţii, modernizarea elicopterelor militare şi aprovizionarea cu piese de schimb. Potrivit raportului financiar, IAR Braşov are datorii de termen lung de 5,8 milioane lei şi datorii comerciale de 110 milioane lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO