Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de alumină Alum, controlat de Alro Slatina, a investit 3,6 mil. dolari în proiecte de automatizare şi de optimizare a eficienţei energetice în cadrul fabricii din Tulcea

Producătorul de alumină Alum, controlat de Alro...

Autor: Cristina Bellu

03.02.2021, 10:13 432

Producătorul de alumină Alum Tulcea (simbol bursier BBGA), controlat de Alro Slatina, a finalizat modernizarea instalaţiei de filtrare din cadrul fabricii pe care o operează, în urma unei investiţii totale de 3,67 mil. dolari.

Proiectul a constat în achiziţionarea şi implementarea a patru filtre verticale de ultimă generaţie care au înlocuit cele 26 de filtre existente. Investiţia creşte eficienţa energetică prin reducerea consumului de energie electrică şi de gaze naturale, reducerea consumului de apă industrială şi a emisiilor.

În plus, automatizarea întregului proces de filtrare contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a securităţii şi siguranţei angajaţilor, precum şi a controlului asupra procesului de filtrare, având un efect direct asupra creşterii calităţii aluminei prin reducerea impurităţilor din soluţiile de aluminat de sodiu, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Transformarea instalaţiei de filtrare într-una de ultimă generaţie reprezintă cea mai recentă investiţie în automatizarea proceselor, îmbunătăţirea controlului asupra acestora şi creşterea calităţii produselor pentru a depăşi aşteptările clienţilor”, spune Gheorghe Dobra, director general ALUM. 

Compania intenţionează să continue procesul de dezvoltare sustenabilă, optimizare a producţiei, creştere şi extindere a competitivităţii companiei printr-o nouă etapă a programului de investiţii, care este programată să se deruleze în următorii patru ani.

ALUM este singurul producător de alumină calcinată din România, utilizată pentru obţinerea aluminiului, şi deţine o rafinărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de companie este livrată, atât pe piaţa internă către ALRO S.A., parte a Grupului Vimetco, precum şi la export. Acţiunile companiei ALUM sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti din 1997.

Compania cu o capitalizare de 205 mil. lei este deţinută în proporţie de 99,4% de Alro Slatina, restul acţiunilor fiind împărţite de investitori persoane fizice sau juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO