Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de ambalaje biodegradabile Promateris (fost Prodplast) începe transferul activelor neesenţiale către Obor Development, în paralel cu investiţii în dezvoltarea businessului de bază

Producătorul de ambalaje biodegradabile Promateris (fost...

Autor: Cristina Bellu

08.07.2021, 09:53 630

Producătorul de ambalaje biodegradabile Promateris (fost Prodplast), companie la care Florin Pogonaru – preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), are o deţinere de 38,2%, a început transferul activelor fără legătură cu  activitatea de bază, către o nouă entitate, Obor Development, procesul de divizare urmând să fie finalizat până la 31 decembrie 2021.

Divizarea a fost aprobată în principiu în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Promateris din 4 februarie 2021, iar proiectul de divizare a fost aprobat de către Consiliul de Administraţie al Promateris pe 28 iunie 2021, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

„Anunţăm demararea procesului de divizare a societăţii, prin desprinderea în interesul acţionarilor a activelor neesenţiale pentru businessul nostru cheie. Promateris se va putea concentra de acum înainte doar pe acest sector în care ne propunem să devenim lider european, şi anume ambalaje compostabile. Divizarea  ne va ajuta să ne consolidăm imaginea de brand şi poziţia pe pieţe”, spune Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Compania a investit pe parcursul mai multor ani in diverse companii listate pe BVB si a ajuns, in 2020, să deţină o participaţie semnificativa la Professional Imo Partners, al cărei activ principal este Veranda Mall. Aceste active financiare nu au fost însă niciodată legate de activitatea de bază a companiei, reprezentând o metodă de valorificare eficientă a disponibilităţilor băneşti ale societăţii.

După finalizarea divizării, Promateris îşi va continua activitatea ca producător de ambalaje biodegradabile. Compania va rămâne listată pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti şi intenţionează să menţină aceeaşi structură de acţionariat. Noua companie, Obor Development, va avea o structură a acţionarilor similară cu cea existentă la nivelul Promateris, sub rezerva neexercitării de către acţionari a dreptului de retragere ca urmare a divizării. Obor Development va fi o companie privată, nelistată.

Oficialii companiei estimează investiţii de 15 milioane de euro în următorii cinci ani, în diversificarea activităţii şi portofoliului de produse prin introducerea de noi linii de business conforme cu principiile Pactului Verde lansat de Uniunea Europeană.

Compania fondată în 1957 la Bucureşti, care, de mai bine de jumătate de secol, s-a specializat în ingineria chimică şi prelucrarea materialelor plastice, a decis din 2018 să realizeze trecerea către alternative mai ecologice, prin achiziţionarea primului echipament pentru producerea de ambalaje compostabile.

În perioada 2018-2021, compania a investit peste 10 milioane de euro în dezvoltarea liniei de producţie a ambalajelor compostabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO