Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de conserve Prefera Foods a atras 5 milioane de euro printr-un plasament privat de obligaţiuni intermediat de TradeVille

Producătorul de conserve Prefera Foods a atras 5...

Autor: Tibi Oprea

21.07.2021, 13:40 1233

Prefera Foods, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa conservelor din România şi deţinătorul brandurilor „Unfished”, „Capricii şi Delicii” şi „de Azi”, a încheiat cu succes şi în mod anticipat pe 20 iulie o ofertă primară de vânzare de tip plasament privat de obligaţiuni prin care compania controlată de antreprenorul Raul Ciurtin a reuşit să atragă 5 milioane de euro.

“Prefera Foods este pregătită să promoveze cu curaj în Europa, dar şi pe alte continente, brandul Unfished. Piaţa alimentelor a fost revoluţionată în ultimii ani de această categorie a produselor pe bază de plante şi evoluţia brand-ului Unfished de la lansare şi până acum a dovedit că acesta este viitorul. Astfel, acest prim succes de a obţine fondurilor necesare pentru a ne dezvolta capacitatea de producţie şi a intensifica distribuţia internaţională pentru acest brand născut la Alba Iulia nu face decât sa ne bucure şi să ne ambiţioneze. Suntem mândri de oamenii extraordinari din echipa Prefera Foods care au contribuit la succesul acestei inovaţii culinare made in România”, a declarat Raul Ciurtin, CEO al Prefera Foods.

Obligaţiunile cu simbolul PRF26E emise în cadrul plasamentului privat derulat în perioada 16-20 iulie sunt denominate în euro, au scadenţa la 5 ani şi o rată anuală fixă a cuponului de 7,5% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial.

Valoarea nominală a unei obligaţiuni PRF26E este de 500 de euro, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 25.000 de euro (50 de obligaţiuni). Valoarea iniţială a ofertei, de 3 milioane de euro, a fost extinsă de emitent la 5 milioane euro pentru a răspunde interesului crescut din partea investitorilor participanţi.

“Bursa este un mecanism de anticipare a viitorului, fie că vorbim despre modul în care vom lucra, ne vom distra sau ne vom hrăni. Astfel, este o deosebită plăcere ca alături de companii din domeniul tehnologiei informaţiei să avem în galaxia de oferte intermediate de TradeVille şi o companie care se preocupă de hrana viitorului. Prefera Foods ne arată că putem gândi o lume în care hrana sănătoasă se îmbină cu idile de simplitate şi sustenabilitate. Călătoria bursieră pentru acest emitent deosebit de interesant începe cu o emisiune de obligaţiuni dar, de ce nu, în anii ce urmează am putea vedea şi acţiunile Prefera Foods la cota bursei de la Bucureşti”, spune Ovidiu Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct al TradeVille.

Fondurile obţinute vor fi utilizate în principal pentru finanţarea extinderii pe pieţe externe, în Europa şi în Statele Unite ale Americii, ale celei mai noi game de produse lansate recent, sub brandul Unfished. Prefera Foods şi-a propus să revoluţioneze piaţa prin dezvoltarea de produse şi soluţii sustenabile pentru generaţiile viitoare prin intrarea într-o categorie nouă şi inovatoare de produse vegetale alternative la peşte, cu marca Unfished.

Acest demers include atât extinderea capacităţilor de producţie, cât şi susţinerea cheltuielilor de marketing pentru promovarea noilor produse în România şi în Germania, unde gama de produse Unfished va fi în curând disponibilă.

Totodată, compania are în vedere finanţarea unor investiţii în active fixe în vederea creşterii capacităţii de producţie.

Prefera Foods va face demersurile necesare listării obligaţiunilor PRF26E pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, listarea urmând să fie realizată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Prefera Foods este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa conservelor din România. Înfiinţată în 2009 cu fonduri proprii şi Sapard, Fabrica a fost construită în Transilvania, Judeţul Alba. În 2017, compania a fost preluată de antreprenorul Raul Ciurtin şi, tot atunci, compania a trecut printr-un proces de restructurare şi modernizare ale portofoliului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO