Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de medicamente Zentiva a numit un nou administrator provizoriu, după demisia unui membru al boardului

Producătorul de medicamente Zentiva a numit un nou...

Autor: Roxana Rosu

02.10.2019, 00:00 184

Producătorul de medicamente Zentiva (SCD), controlat de cehii de la Zentiva Group, l-a numit pe Kenneth Lynard în funcţia de administrator provizoriu, în urma demisiei lui Blery Carol Jean Noel, a anunţat compania la BVB. Mandatul provizoriu al noului membru al Consiliului de Administraţie este valabil începând de astăzi. Zentiva a obţinut în primul semestru al anului 2019 un profit net de 48,9%, echivalentul unei creşteri de 36%, în timp ce afacerile companiei s-au majorat cu 19%, la 264,1 mil. lei.

De la începutul anului, acţiunile Zentiva se tranzacţionează în scădere cu 10% pe fondul unui rulaj de 1,1 mil. lei, compania având astfel o valoare de piaţă de 2,3 mld. lei. Grupul Zentiva, cumpărat în 2018 de fondul de investiţii Advent International, are facilităţi de producţie în Bucureşti şi în Praga (Cehia). Zentiva România a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri consolidată de 461 mil. lei, în creştere cu 0,6% faţă de anul anterior, iar profitul a fost de 262 mil. lei, o creştere de aproape trei ori care vine în urma separării companiei de Sanofi, fostul acţionar al grupului Zentiva la nivel european. Zentiva România are o istorie de 57 de ani pe piaţa locală de medicamente, producând în Bucureşti, în fosta fabrică Sicomed, de 75.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO