Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de medicamente Zentiva Bucureşti a raportat afaceri de 169 mil. lei în primele trei luni din an, plus 7% faţă de T1/2021

Producătorul de medicamente Zentiva Bucureşti a...

Autor: Georgiana Mihalache

19.05.2022, 00:03 203

Zentiva (simbol bursier SCD), cel mai mare producător de medicamente cu facilităţi proprii în România, a încheiat primul trimestru din anul 2022 cu afaceri în creştere, până la 169,2 mil. lei, plus 7% faţă de T1/2021, potrivit raportării companiei la bursă.

Profitul net al companiei a ajuns la peste 4.9 mil. lei în primele trei luni din an, mult sub nivelul aceleiaşi perioade din 2021, când compania raporta 23,6 mil. lei profit net după primele trei luni.

„Profitabilitatea companiei a fost influenţată negativ în principal din cauza creşterii preţurilor la materii prime şi ambalaje, a consumabilelor, preţurilor la utilităţi şi a majorărilor anuale salariale“, au transmis pentru ZF reprezentanţii Zentiva. În primul trimestru din anul în curs, Zentiva a realizat mai bine de 55% din cifra de afaceri din vânzările externe, în principal bunuri livrate către Cehia. Ponderea veniturilor externe a fost similară cu cea din primul trimestru al lui 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO