Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de seminţe agricole Corteva, cu operaţiuni şi în România, preia 30% din Lavie Bio, companie specializată în agricultură organică

Producătorul de seminţe agricole Corteva, cu...

Autor: Cristina Bellu

02.09.2019, 00:04 499

Corteva (CTVA), lider pe piaţa seminţelor şi a protecţiei plantelor agricole, cu operaţiuni şi în România, a anunţat investiţii în compania Lavie Bio, specializată în agricultură organică, subsidiară a grupului Evogene, care dezvoltă produse din zona de biotehnologie pentru principalele pieţe ale lumii.

Tranzacţia are la bază un schimb de acţiuni, Corteva oferind integral pachetul său de acţiuni de la Tava Biosciences, companie deţinută în totalitate de Corteva, la care se va adăuga o infuzie de capital realizată de Corteva în Lavie. Astfel, prin pachetul de acţiuni Taxon Biosciences oferit, şi a infuziei de capital, Corteva va ajunge să deţină 30% din Lavie, în timp ce Evogene va deţine restul pachetului de 70%.

Activele Taxon Biosciences, inclusiv colecţia de culturi microbiologice şi lista de produse în faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie, accelerând abordarea companiei privind „proiectele care au la bază soluţii biologice” şi dezvoltarea de produse, transmite compania.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu Lavie Bio - lider în domeniul agriculturii organice – deoarece vom continua să accelerăm comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clienţilor din acest sector, categorie cu rată de creştere ridicată”, spune Susanne Wasson, Preşedintele platformei de afaceri pentru protecţia plantelor de la Corteva Agriscience.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO