Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de ulei Argus vrea să ia de la bănci 90 mil. lei pe un an

Producătorul de ulei Argus vrea să ia de la bănci 90...

Autor: Gabriel Razi

30.06.2014, 00:00 277
Producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa, controlat de SIF 5 Oltenia, vrea să ia un credit de 90 milioane de lei pe un an înainte de debutul campaniei comerciale pentru floarea-soa­relui, cu 33% mai mare decât cel contractat în sezonul anterior.
 
Compania va lua şi o finanţare de 30 milioane de lei pe şase luni pentru achiziţiile de materie primă, în scădere cu 18,9% faţă perioada similară anterioară. Creşterea stocului de credite pe care reuşeşte să le obţină Argus arată că procesatorul din Constanţa recâştigă încredere în mediul bancar după ce controlul companiei a fost preluat de SIF 5. Anterior, prezenţa lui Cătălin Chelu în companie a generat tensiuni pentru mai bine de un an, iar Argus a pierdut încredere atât în mediul bancar, cât şi în piaţa de agrobusiness. Situaţia s-a tradus în dificultăţi operaţionale care au adus pierderi de 4,7 milioane de euro în 2012 şi o marjă netă de profit de numai 1,9% anul trecut. În primul trimestru al acestui an, Argus aproape şi-a dublat cifra de afaceri de la 6,6 milioane de euro şi a redus de 40 de ori pierderile la numai 25.000 de euro, faţă de perioada similară din 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO