Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de uleiuri Argus Constanţa încheie primele nouă luni cu un profit net de 36 mil. lei, de 12 ori peste rezultatul de anul trecut. Avans de 213% pe venituri

Producătorul de uleiuri Argus Constanţa încheie...

Autor: Eduard Ivanovici

14.11.2022, 18:44 747

Argus Constanţa, producător de uleiuri listat la Bursă sub simbolul UARG, a anunţat un rezultat net de 36,2 milioane de lei la finele lunii septembrie, de 12 ori peste profitul din perioada similară a anului trecut, respectiv 3 milioane de lei.

Potrivit celui mai recent raport financiar al Argus, veniturile au fost în sumă de 384,5 milioane de lei în ianuarie-septembrie 2022, cu 213% peste veniturile anului precedent, potrivit BVB.

Rezultatul a venit pe fondul majorării producţiei cu aproximativ 160%, susţinută de volumele mari aferente vânzărilor de ulei îmbuteliat în detrimentul vânzărilor de ulei brut. De asemenea, au crescut inclusiv vânzările de şrot şi acizi graşi.

Pe de altă parte, cheltuielile au urcat de la 76,4 milioane de lei la 244,4 milioane, deci un avans de 220% de la an la an, „ca efect a creşterii producţiei dar şi a costurilor mai mari pentru materie primă, energie şi costuri salariale”, scriu reprezentanţii Argus.

Rezultatul din exploatare a ajuns la 41,9 milioane de lei, de la 1,8 milioane în primele nouă luni de anul trecut, compania înregistrând astfel o creştere de peste 2.000%. Evoluţia s-a datorat performanţei mai bune a activităţii de producţie, cât si a mixului de vânzări.

„Conform statisticilor, dinamica sectorului de produse alimentare este mult superioară produselor nealimentare, ce ating anul acesta o evoluţie relativ egală prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021. Categoria de alimente a raportat un avans de doi digiţi în timp ce produsele pentru îngrijire personală şi cele pentru îngrijirea locuinţei s-au situat într-un interval de creştere de 5-10%.”

De la începutul anului, acţiunile UARG s-au apreciat cu 113,7%, pe un rulaj de 1,13 milioane de lei. Listată pe piaţa AeRO a BVB, compania are o valoare de piaţă de 145,3 milioane de lei, fiind controlată în proporţie de 86% de SIF Oltenia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO