Burse - Fonduri mutuale

Purcari, venituri de 303 mil. lei în 2022, în urcare cu 22%. Schimbări în boardul companiei

Purcari, venituri de 303 mil. lei în 2022, în urcare cu...

Autor: Eduard Ivanovici

20.01.2023, 16:50 2508

Producătorul de vinuri Purcari (simbol bursier WINE) a avut venituri de 302,6 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 22% faţă de nivelul din 2021, peste ghidajul de 15-20% anunţat anterior, conform rezultatelor comerciale preliminare publicate la BVB. 

În T4/2022, veniturile au atins 102,9 milioane de lei, plus 26% de la an la an. Rezultatele financiare preliminare urmează să fie publicate în data de 28 februarie. 

„Suntem încântaţi de rezultatele noastre pentru 2022, obţinute într-un context macroeconomic dificil şi suntem optimişti cu privire la noul an, în care ne dorim să menţinem ritmul nostru de creştere accelerată”, spune CEO-ul Victor Bostan. 

Compania a anunţat vineri că Eugen Comendant a demisionat din funcţia de director operaţional, însă va rămâne în Consiliul de Administraţie al Purcari.  

Din poziţia de COO, Eugen Comendant a supravegheat o serie de domenii la nivel de grup, inclusiv marketing, vânzări, finanţe, dezvoltare produse, juridic, HR, fuziuni şi achiziţii (M&A), IT şi relaţii cu investitorii. 

„Domnul Comendant a contribuit semnificativ la succesul companiei prin viziunea sa strategică şi leadership puternic, gestionând iniţiative cheie şi ghidând proiecte importante în aceste arii de business, ceea ce a contribuit la consolidarea poziţiei grupului Purcari ca lider regional în industria vinului”, scriu reprezentanţii societăţii. 

Acţiunile WINE s-au apreciat cu 5,7% în 2023, pe un rulaj de 5,8 milioane de lei. Compania are o capitalizare de 360 de milioane de lei şi este deţinută în proporţie de 20% de Amboselt Universal Inc, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO