Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert a convocat acţionarii pentru a aproba achiziţia fermei Agroprod din Zimnicea la preţul de 1,88 mil. euro. Compania cere aprobare şi pentru distribuirea de acţiuni gratuite şi contractarea unor împrumuturi de maximum 32 mil. lei

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert a...

Autor: Tibi Oprea

20.05.2021, 17:24 780

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert (simbol bursier NRF) a convocat acţionarii în data de 23 iunie 2021 pentru a aproba, printre altele, majorarea capitalului social cu suma maximă de 3,4 mil. lei din profitul de repartizat aferent anului 2020, prin emisiunea unui număr de 8,6 milioane de acţiuni noi gratuite, fiecare cu o valoare nominală de 0,4 lei, repartizarea urmând a fi făcută după formula o acţiune nou emisă pentru fiecare acţiune deţinută, potrivit unui raport publicat la BVB.

Un alt punct de pe ordinea de zi a AGEA presupune aprobarea cumpărării unui număr de părţi sociale reprezentând 100% din capitalul social al companiei Agroprod Cev SRL din Zimnicea, o fermă cu teren de 1000 de hectare, la preţul de 1,88 de milioane de euro.

Totodată, acţionarii vor avea de votat şi dizolvarea, lichidarea şi radierea societăţii Norofert Organics, la care Norofert deţine 99% din acţiuni, operaţiuni care se vor realiza cel mai târziu în T4/2021.

De asemenea, compania vrea să contracteze împrumuturi (linii de credit, factoring, capital de lucru, leasing etc.) de maximum 32 de milioane de lei de la instituţii bancare, de credit şi/sau alte instituţii financiare bancare sau nebancare permise de lege, precum şi ratificarea li aprobarea creditului de investiţii de 1,3 mil. lei acordat de Banca Românească în cadrul programului IMM Invest.

Pe ordinea de zi a AGOA se află puncte referitoare la aprobarea situaţiilor financiare individuale rectificate pentru anul 2020, descărcarea de gestiune a membrilor CA, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, alegerea începând cu 29 iunie, pentru un mandat de patru ani, a celor trei membri ai CA şi stabilirea limitelor de remuneraţie a acestora.

În adunările generale ordinare şi extraordinare ale acţionarilor din 26 aprilie, au fost respinse majoritatea punctelor de pe ordinea de zi.

Norofert are 160,3 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 38,7% de Vlad Popescu, în proporţie de 19% de Ileana Popescu şi în proporţie de 11,6% de Marius Alexe.

De la începutul anului, acţiunile NRF înregistrează o creştere de 54,9%, pe fondul unor tranzacţii de 52,6 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO