Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast deschide un centru de distribuţie de 6.500 mp în Galaţi, care va deservi zona de sud-est, şi ajunge la o reţea de şapte puncte de distribuţie proprii în ţară. Ovidiu Gurău, director comercial: Proximitatea joacă un rol major în lanţul logistic

Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast

Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast

Autor: Cristina Bellu

06.02.2023, 10:47 472

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast, controlat de Dorel Goia, a deschis un centru logistic de aprovizionare şi livrare rapidă în Galaţi, care urmează să deservească judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Vrancea, Ialomiţa şi Constanţa.

Unitatea este situată la ieşirea din Galaţi, pe E87 (zona Gării Barboşi), cu acces la centura oraşului, şi dispune de 5.000 de metri pătraţi de platformă betonată şi o hală recent construită, de aproximativ 1.500 metri pătraţi, unde se află stocate produse pentru sistemele de instalaţii pentru apă, gaze naturale şi canalizare, dar şi pentru instalaţii interioare, inclusiv pentru instalaţiile de încălzire prin pardoseală sau sisteme pentru instalaţii electrice.

„Proximitatea joacă un rol major în lanţul logistic. Prin noua locaţie din Galaţi vom fi mai aproape de clienţii liniei de business Instalaţii din sud-estul ţării, mai rapizi în livrări şi mai accesibili”, spune Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast.

TeraPlast dispune în momentul de faţă de şapte puncte de distribuţie proprii pe teritoriul României şi de un depozit în Ungaria, care este, de asemenea, operaţional.

Compania TeraPlast SA, cea mai mare din grupul TeraPlast, a încheiat 2021 cu un profit net consolidat de 42,3 milioane de lei, rezultat care nu include sumele aferente exiturilor de pe parcursul anului şi care este mai mare cu 50% faţă de cel din 2020. EBITDA a ajuns la 74,2 mil. lei, în creştere cu 36% faţă de anul anterior în timp ce afacerile s-au majorat cu 55%, la 615 mil. lei.

Grupul TeraPlast este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând de pe 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP, având o capitalizare de 1,3 miliarde de lei.

TeraPlast SA, compania-mamă a grupului, este deţinută, potrivit informaţiilor de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, unde este listată, de Dorel Goia în proporţie de 47%, NN Pensii - cu un pachet de 12%, şi mai multe persoane fizice şi juridice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO