Burse - Fonduri mutuale

Producătorul Mercedes îşi reduce dividendele pentru prima oară în nouă ani după ce profitul net pe 2018 a scăzut cu 29%

Producătorul Mercedes îşi reduce dividendele pentru...

Autor: Tibi Oprea

07.02.2019, 00:00 134

Daimler AG este primul producător european de automobile care îşi anunţă datele financiare pentru T4 din 2018. Producătorul Mercedes îşi reduce dividendele pentru prima oară în nouă ani şi prevede o „uşoară” creştere a veniturilor înainte de dobânzi şi taxe pentru anul 2019, în contextul în care profitul net în 2018 a scăzut cu 29%, potrivit Bloomberg. 

Producătorul german de automobile Daimler AG pregăteşte un program „cuprinzător” de reducere a costurilor în contextul în care compania se confruntă cu tensiunile comerciale dintre China şi SUA, cu cerere în scădere la nivel european şi nord-american şi cu cheltuieli uriaşe privind dezvoltarea vehiculelor electrice.

„Mediul va rămâne extrem de concurenţial în 2019”, a declarat Dieter Zetsche, directorul executiv al companiei. „De aceea trebuie să continuăm să lucrăm intens la eficienţa noastră”, a mai spus Zetsche în ideea în care profitabilitatea este o „premisă” a investiţiei în noi tehnologii.

Zetsche a prezentat datele financiare ale Daimler pentru ultima oară şi nu a specificat cât de mult vor fi reduse costurile. În urma previziunilor pentru 2019, care includ o uşoară creştere a veniturilor, acţiunile companiei de automobile au scăzut pe bursa din Frankfurt cu 3,6%, la 51,17 euro pe acţiune. Acţiunile emitentului au înregistrat în ultimul an o scădere de 26%, evaluând compania la 55 mld. euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO