Burse - Fonduri mutuale

Producătorul român de software Softbinator Technologies preia în integralitate compania E-spres-oh şi îşi extinde portofoliul de clienţi în SUA

Producătorul român de software Softbinator Technologies...

Autor: Eduard Ivanovici

23.06.2022, 12:18 420

Softbinator Technologies, companie locală de software fondată de Daniel Ilinca, a anunţat încheierea unui contract de vânzare-cumpărare pentru preluarea în integralitate a E-spres-oh, companie tech din Timişoara, pentru a-şi extinde portofoliul de clienţi, cu precădere pe piaţa americană.

„În urma tranzacţiei, compania îşi va extinde portofoliul cu clienţi noi, predominant din Statele Unite (New York şi Washington DC) şi va integra în echipa sa 40 de noi angajaţi şi colaboratori, ce vor fi coordonaţi, inclusiv după finalizarea tranzacţiei, de către Daniel Markovits, actualul CEO al E-spres-oh. Semnarea contractului de vânzare-cumpărare reprezintă finalizarea tranzacţiei, compania iniţiind deja demersurile necesare înregistrării modificărilor corporative la Registrul Comerţului”, se arată într-un raport de la Bursă.

Preţul tranzacţiei este de 600.000 de dolari plătit în numerar, plus acţiuni ale companiei reprezentând echivalentul profitului înregistrat pe parcursul anului 2022 înmulţit cu 2,2. Preţul va fi plătit în două tranşe pe parcursul anilor 2023 şi 2024. Compania din Timişoara este specializată în dezvoltare de software, consultanţă, testare şi UI/UX.

Spre finalul lunii trecute, Softbinator Technologies a închiriat un spaţiu permanent în Silicon Valley care va funcţiona ca punct de lucru al companiei în SUA. În perioada următoare, compania se va concentra asupra înfiinţarea unei societăţi de tip LLC pe teritoriul american.

Acţiunile Softbinator sunt listate pe piaţa AeRO a BVB sub simbolul CODE şi înregistrează un declin de 15,4% în 2022, pe un rulaj de 5,8 milioane de lei, conform datelor BVB.

Grupul are o valoare de piaţă de 71,5 milioane de lei şi este controlat în proporţie de 45,1% de cofondatorul şi CEO-ul Daniel Ilinca, urmat de persoane fizice (22,8%), juridice (17,1%) şi Bittnet Systems (15%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO