Burse - Fonduri mutuale

Produsele structurate din nou la mare căutare pe bursă

Autor: Adrian Cojocar

21.07.2011, 18:30 285

Produsele structurate destinate investitorilor cu profil ridicatde risc au revenit în atenţia speculatorilor, unele dintre acesteaînregistrând astăzi rulaje mai mari şi decât unele SIF-uri dincauza variaţiilor mici şi lipsei de interes pentru cele mai multeacţiuni listate pe bursă.

Speculatorii au pariat astăzi 1,1 mil. lei pe creştereaindicelui german DAX prin intermediul contractului Dax Turbo Long(simbol bursier EBDAXTL4) a cărui valoare a urcat într-o singură zicu 7,9%.

Investitorii care au cumpărat aceste contracte au pariat pe ocreştere a bursei după întâlnirea la nivel înalt areprezezentanţilor statelor europene pentru rezolvarea crizeidatoriilor.

Miza este la fel de ridicată şi pe scăderea pieţelor europene,investitori plasând 0,95 mil. lei în contracte care pariază pescăderea indicelui german DAX, respectiv DAX Turbo Short (simbolbursier EBDAXTS4). Contractele cu activ suport pe indicele DAX suntemise de Erste Bank.

Creşterea spectaculoasă a preţului aurului în acest an a atrasspeculatorii care au achiziţionat astăzi contracte structurate cuactiv suport pe aur în valoare de 0,85 mil. lei prin intermediulcertificatelor cu simbolul RCGLD.emise de Raiffeisen.

Toate aceste contracte se tranzacţionează în marjă ceea ceînseamnă că la o creştere a activului suport (ex: indicele DAX sauaur), speculatorul va câştiga de câteva ori mai mult decât variaţiaactivului dar poate să-şi piardă foarte uşor aproape toţi baniidacă preţul nu se mişcă în direcţia dorită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO