Burse - Fonduri mutuale

Prodvinalco Cluj alocă 2 mil. lei din profitul reportat pentru dividende

Prodvinalco Cluj alocă 2 mil. lei din profitul reportat...

Autor: Roxana Rosu

03.03.2016, 00:05 1004
Producătorul de băuturi spirtoase Prodvinalco din Cluj (VAC), controlat de mai mulţi inves­titori privaţi, vrea să dis­tribuie 2 mil. lei sub formă de dividende din pro­fitu­rile reportate în anii anteriori. Acţionarii companiei urmează să voteze această propunere la adunarea generală din 4 aprilie.

Valoarea dividendului este de 0,063 lei/acţiune. Firma a acor­dat dividende şi pentru anul 2014, în valoare de 0,0667 lei. Producătorul este listat pe sistemul alternativ al bursei de la Bucureşti şi are o capi­talizare de 40 milioane de lei, con­form datelor de pe site-ul BVB. Cei mai mari acţionari ai com­paniei sunt Mircea-Dorin Todea cu 25% din capital, Vasile Albon cu 23,57%, Viorel-Marcel Hosu şi Constantin Mo­raru, fiecare cu câte 15% din ac­ţiuni.

Compania a primit anul trecut autorizaţie pentru construirea unui ansamblu rezidenţial pe strada Traian din muni­cipiul Cluj-Napoca, proiectul fiind compus din cinci clădiri a câte 5-6 etaje. Pentru acest ansamblu rezidenţial, firma colaborează cu dezvoltatorul SDC Imobiliare.

Prodvinalco are în portofoliu băuturi alcoolice precum Carpathia (vodcă), Iancu (brandy), Senator (bitter) sau Ţărăncuţa (vin).

Compania concurează cu alţi pro­ducători de băuturi spirtoase precum Alexandrion, Scandic Distilleries sau Prodal ’94, dar şi cu importatori precum Pernod Ricard.

Conform celor mai recente date, Prodvinalco a raportat în primul semestru de anul trecut venituri totale de 13,4 milioane lei şi un profit net de 1,85 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO