Burse - Fonduri mutuale

Profesioniştii pieţei de capital cer impozit de 1% pentru câştigul din investiţiile mai mari de un an

Cristian Duţescu, preşedintele Organizaţiei Profesioniştilor Pieţei de Capital. Fotograf: Răzvan Lupică

Cristian Duţescu, preşedintele Organizaţiei Profesioniştilor Pieţei de Capital. Fotograf: Răzvan Lupică

Autor: Roxana Pricop

15.05.2015, 00:00 778

Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC) a transmis Comisiei de buget-finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor propuneri de modificare a proiectului Codului fiscal, astfel cum acesta a fost adoptat de Senatul României, Camera Deputaţilor fiind în această situaţie cameră decizională. OPPC propune modificarea dispoziţiilor articolului numărul 123 din proiectul Codului fiscal, în forma adoptată de Senatul României, în sensul reducerii impozitului pe câştigul net din transferul titlurilor de valoare pentru titlurile deţinute mai mult de 365 de zile de la 16% la 1%.

De asemenea, organizaţia propune menţinerea soluţiei juridice existente în prezent în privinţa contribuţiei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate aferente investiţiilor pe piaţa de capital, respectiv obligativitatea plăţii CASS numai în măsura în care contribuabilul nu realizează venituri salariale sau venituri asimilate salariilor.

„Aceste modificări sunt menite să stimuleze investiţiile pe piaţa de capital din România şi să sprijine o dezvoltare durabilă a acesteia, cu un efect benefic asupra întregii economii, ţinând cont şi de faptul că veniturile colectate  de statul român din impozitul pe transferul titlurilor de valoare au o valoare extrem de redusă”, a spus avocatul Cristian Duţescu, preşedintele organizaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO