Burse - Fonduri mutuale

Profil de investitor: Cum a transformat un inginer din Alba Iulia pandemia în investiţie

Răzvan Ţel, investitor: „Investesc în companii sigure, pe care le cunosc şi le înţeleg şi de care sunt sigur că vor mai fi pe piaţă şi peste 10-20 de ani. Dividendele sunt doar parţial importante. Dacă societatea poate folosi banii din profit pentru extindere, iar anii următori va livra profituri şi mai mari, prefer să nu plătească acele dividende.“

Autor: Tibi Oprea

13.02.2022, 15:45 1074

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale Profil de investitor, găzduită de Business Magazin. Astăzi este despre Răzvan Ţel, un inginer care a început să investească exact înainte de pandemie.

„După o vizită de aproximativ jumătate de oră la biroul brokerului, unde am semnat o cerere de deschidere de cont, am fost pregătit să trec la treabă”, povesteşte Răzvan Ţel, un inginer din Alba Iulia în vârstă de 30 de ani care, la finalul anului 2019, a început să investească la Bursa de Valori Bucureşti cu scopul de a ajunge, pe termen lung, la independenţă financiară.

De atunci au trecut mai mult de doi ani, marcaţi de volatilitate, incertitudine, perioade de corecţii, dar şi oportunităţi, cifre record şi „marfă” nouă pentru investitori, toate pe fondul pandemiei de coronavirus.


PROFIL DE INVESTITOR

NUME: Răzvan Ţel

VÂRSTĂ: 30 de ani

PROFESIE: inginer

OCUPAŢIE: specialist achiziţii

INVESTEŞTE: din pasiune


Cum a fost această perioadă pentru Răzvan, care a intrat în piaţă cu puţin timp înainte de declanşarea pandemiei?

„Pe timpul stării de urgenţă am fost nevoit să mă opresc deoarece am ajuns şi eu în şomaj tehnic, iar la acel moment nu eram sigur dacă voi mai avea job. Când apele s-au calmat puţin şi am fost chemat înapoi la muncă, am profitat de preţurile acţiunilor mici şi am cumpărat de toţi banii pe care îi aveam economisiţi”, afirmă investitorul.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO