Burse - Fonduri mutuale

Profit la jumătate pentru Prefab în primul semestru

Profit la jumătate pentru Prefab în primul semestru

Autor: Andrei Cîrchelan

14.08.2014, 00:05 144
Producătorul de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (PREH), controlat de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, a raportat o scădere de 46% a profitului net în primul se­mes­tru, până la 240.000 de lei, din cauza unui recul al cererii de ma­teriale de con­strucţii la nivel naţio­nal, potrivit unor ra­poar­te publicate la bursă.
 
Cifra de afaceri a Prefab s-a redus cu 18% în primele şase luni ale anului com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 26,9 milioane de lei (6,11 mil. euro).
 
Rezultatul a fost ob­ţinut în cea mai mare parte în al doilea trimestru, având în vedere că după primele trei luni ale anului compania raportat un regres cu 13% al afacerilor, la 9,45 mil. lei (2,15 mil. euro).
 
Veniturile au scăzut cu 13,7% în perioada analizată, până la 37,6 mil. lei (8,54 mil. euro), în timp ce cheltuielile s-au redus cu 13,3%, până la 37,3 mil. lei (8,47 mil. euro).
 
„În semestrul I vo­lu­mul total de pre­fa­bricate comer­cializat a fost de 1.692,53 metri cubi, un volum foarte mic pentru capacitatea de producţie existentă, în contextul economic actual caracte­rizat prin scăderea cererii pe piaţa materialelor de construcţii, în special pentru ele­men­tele prefa­bricate şi tuburi“, preci­zează condu­cerea companiei în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO