Burse - Fonduri mutuale

Profitul Antibiotice Iaşi în primul semestru, prins în cleştii taxei clawback

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice, vrea să crească exporturile în SUA şi Asia

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice, vrea să crească exporturile în SUA şi Asia

Autor: Radu Bostan

11.08.2015, 00:06 420

Vânzările producătorului de medica­mente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), con­trolat de Ministerul Sănătăţii, au scăzut cu 10% în trimestrul al doilea, iar profitul net a fost mai mic cu 30%, după ce farmaciile şi-au redus achiziţiile în aşteptarea unor noi preţuri la produsele eliberate pe reţetă, dar şi ca ur­mare a majorării taxei clawback (n.red. - taxă plătită de producători către stat din vânzările de medicamente).

Veniturile din vânzări ale Antibiotice s-au cifrat la 79,7 mil. lei în trimestrul II, faţă de 89,2 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul brut al companiei a scăzut la 9,2 mil. lei, de la 13 mil. lei. La nivelul primului se­mes­tru, vânzările au scăzut cu 11%, la 132 mil. lei, iar profitul s-a redus cu 16%, la 15,2 mil. lei, după ce taxa clawback a fost majorată cu 55%, la 18,1 milioane de lei.

Anunţarea rezultatelor financiare a avut un impact redus asupra cotaţiei acţiunilor. Titlurile ATB au stagnat în şedinţa de ieri la cotaţia de 0,595 lei/titlu. Titlurile ATB au crescut cu 1,7% de la începutul anului şi compania are acum o capitalizare bursieră de circa 400 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO