Burse - Fonduri mutuale

Profitul Băncii Transilvania a crescut cu 30% la nouă luni

Profitul Băncii Transilvania a crescut cu 30% la nouă luni

Foto Victor Ciupuliga

Autor: Andrei Chirileasa

30.10.2012, 00:07 813

Banca Transilvania (TLV) a raportat pentru primele nouă luni un profit net de 265 mil. lei (60 mil. euro), cu 30% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arătând că banca a reuşit să-şi consolideze businessul pe o piaţă care rămâne în continuare dificilă.

Activele totale au urcat în primele nouă luni cu 12,4%, la 29 mld. lei (6,4 mld. euro). Banca Transilvania se bate în prezent cu CEC Bank pentru poziţia a treia pe piaţă.
"Rezultatele financiare la 9 luni confirmă aşteptările noastre şi trendul pozitiv pe care ne aflăm, în ciuda unor evenimente adverse de pe piaţă", a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele CA al BT. El are ca ţinte în perioada următoare creşterea cotei de piaţă şi a valorii băncii.
În trimestrul al treilea, însă, creşterea profitului a încetinit la 4,1% (85,8 mil. lei faţă de 82,4 mil. lei în T3 2011). Evoluţia mai slabă din această perioadă a fost determinată de creşterea cheltuielilor cu provizioanele, ca urmare a situaţiei dificile în care se află Hidroelectrica şi Oltchim, doi dintre cei mai mari clienţi ai băncii. BT are expuneri de 120 mil. lei (26,5 mil. euro) pe Hidroelectrica şi 154 mil. lei (34 mil. euro) pe Oltchim, care au fost parţial provizionate.
Pe de altă parte, profitul operaţional a crescut cu 14% în primele nouă luni şi cu 34% în T3, în condiţiile în care banca a continuat să-şi crească portofoliul de credite.

Citiţi articolull integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO