Burse - Fonduri mutuale

Profitul Bermas Suceava a scăzut cu 27% anul trecut

Profitul Bermas Suceava a scăzut cu 27% anul trecut

Autor: Ioana Tudor

18.02.2015, 00:04 340

Producătorul de bere Bermas Suceava (simbol bursier BRM) a obţinut profit net de 932.000 lei anul trecut, în scădere cu 27% comparativ cu 2013, după ce pierderile financiare ale companiei au crescut de 2,5 ori până la 1,04 mil. lei. Pe de altă parte, Bermas şi-a îmbunătăţit câştigurile din activitatea de bază, care au înregistrat un avans de 13% la 2,1 mil. lei.

Bermas este controlată de salariaţi prin asociaţia Victoria Bermas, care deţine 30,86% din acţiuni, şi prin PAS Bermas, cu o participaţie de 20,8%. Compania este unul dintre puţinii producători independenţi de bere din România care au rezistat concurenţei venite din partea jucătorilor mari din piaţă, precum Ursus, Heineken sau Bergenbier.

Bermas îşi distribuie berea regional, iar pentru anul trecut a avut contractată întreaga cantitate de bere programată pentru vânzare. Compania a obţinut în 2014 cu o cifră de afaceri de 23,4 mil. lei, în stagnare comparativ cu rulajul din anul precedent. Producătorul de bere a încheiat anul cu datorii totale de 8,1 mil. lei, din care 6,7 mil. lei erau datorii curente, cu 19% sub cele de la finele lui 2013. Împrumuturile bancare pe termen scurt însumau 4,4 mil. lei.

Bermas este singurul producător de bere listat pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti. Titlurile BRM erau în scă­dere cu aproape 7% în a doua parte a şedinţei de tranzac­ţionare de ieri, până la preţul de 0,9 lei/unitate. La această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de 19,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO