Burse - Fonduri mutuale

Profitul Conpet a scazut cu 27% in trimestrul al doilea

16.08.2007, 19:38 22

Compania de transport prin conducte Conpet Ploiesti a inregistrat in trimestrul al doilea un profit net de 5,4 mil. lei (1,59 mil. euro), cu circa 27% mai mic decat cel consemnat in perioada similara din 2006.
La jumatatea anului, compania are un castig de 12,2 mil. lei (3,7 mil. euro), in scadere cu 24% comparativ cu profitul de 17,3 mil. lei (4,9 mil. euro) din aceeasi perioada a anului trecut. Afacerile Conpet s-au diminuat usor in primele sase luni, cu 2% in euro, pana la 127 mil. lei (38,4 mil. euro).
"Indicatorii in scadere se datoreaza opririi in totalitate a productiei Rafo din aceasta perioada, precum si opririi temporare a rafinariei Arpechim din primul trimestru, care au condus la reducerea cantitatii transportate fata de nivelul avut in vedere la inceputul anului", spune Liviu Ilasi, directorul general al Conpet Ploiesti.
El este totusi optimist in ceea ce priveste activitatea in partea a doua a anului, asteptarile reprezentantilor companiei fiind de atingere a rezultatelor din 2007, Conpet bugetandu-si un profit brut cu circa 6% mai ridicat decat cel din anul precedent.
"Rafo a inceput sa produca de la sfarsitul lunii iulie-inceputul luni august, iar Petrom vrea sa recupereze cantitatile din timpul reviziei, astfel ca ma astept ca pana la finalul anului sa ne atingem indicatorii de la prima rectificare de buget", spune Liviu Ilasi.
Aprecierea leului a influentat pozitiv activitatea companiei in prima jumatate a anului, ca urmare a reevaluarii datoriilor in dolari ale firmei. Astfel, pe partea financiara, Conpet a obtinut un profit de 2,6 mil. lei (0,8 mil. euro), cu circa 66% mai ridicat decat cel din primele sase luni ale lui 2006.
Compania isi propune sa finalizeze anul acesta investitiile in constructia Dispeceratului Central si modernizarea Sistemului National de Transport prin Conducte, in prima partea a acestui an investitii realizate ridicandu-se la 22,2 mil. lei (6,7 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO