Burse - Fonduri mutuale

Profitul net al grupului BCR a scăzut de 15 ori în trimestrul al treilea, la 6 milioane lei

Autor: Marius Radu - Mediafax

29.10.2010, 09:48 23

Profitul net consolidat după impozitare şi plata intereselorminoritare al grupului BCR a scăzut în trimestrul al treilea de 15ori faţă de perioada similară din 2009, la 6 milioane lei (1,4milioane euro), iar câştigul din primele nouă luni s-a situat la494,5 milioane lei (117,7 milioane euro), informează Mediafax Business.

În primul semestru al acestui an, grupul a realizat un profitnet de 488,5 milioane de lei.

BCR a obţinut în trimestrul al treilea din 2009 un câştig net de92,7 milioane de lei.

Profitul net consolidat după impozitare şi plata intereselorminoritare a scăzut în primele nouă luni din acest an cu 29,3% faţăde perioada similară din 2009 în principal din cauza cheltuielilormai mari cu provizioanele, reducerii veniturilor din comisioane şidiminuării rezultatului net din tranzacţionare, potrivit unuicomunicat al grupului BCR.

Costurile nete cu provizioanele de risc pentru credite şiavansuri au totalizat în primele nouă luni 1,59 miliarde de lei, înurcare cu 7% comparativ cu perioada similară din 2009, situându-seîn conformitate cu aşteptările, în condiţiile în care în specialIMM-urile au continuat să resimtă constrângeri în ceea ce priveştefluxurile de numerar, lichiditatea şi profitabilitatea. Citiţi maimulte pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO